Kiotóban üresen panganak az egykor turistáktól hemzsegő bambuszerdők

A kiotói boltosok fényképeket osztanak meg az ürességtől kongó tájról, ahol máskor általában egymás sarkát tapossák a turisták. Most már bizonyos, hogy a koronavírus terjedése súlyosan hat a japán turizmusra is – írja a Business Insider.

Forrás: Wallkerssk/Pixabay

A templomokról, a majomparkról és a bambuszerdőről ismert Arasimaja festői környéke Kiotó külvárosában rettentően népszerű látványosságnak számít. Az elmúlt években 649 000 fotó halmozódott fel róla az Instagramon és a bambuszerdő önmagában 72 700 képen szerepel. Viszont "már egy ideje több majom van itt, mint ember" – olvasható az egyik kép alatt.

Forrás: Michelle Maria/Pixabay

2019-ben Japán rekordnak számító 32 millió turistát fogadott, akiknek körülbelül egyharmada kínai volt. Ennek megfelelően magas volt a Kiotóba érkező látogatószám is. A látnivalók közelében dolgozó boltosok most sorra osztják meg fotóikat és észrevételeiket a turisták forgalmának drámai csökkenéséről. Egy helyi lakos, aki a közeli szentélyben dolgozik, elmondta, hogy míg általában naponta 200 turistabusz is érkezik, most csak néhány jön.

Forrás: Michelle Maria/Pixabay

Január végén Kína betiltotta a csoportos utazást más országokba, e hónap elején pedig Japán tiltotta meg, hogy a kínai Hupej és Csöcsiang tartomány lakosai Japánba utazzanak - így azonban az ország alaposan megérezte az utazási tilalom hatásait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek