Két japán kastély is megnyitja hálószobáit a látogatók előtt

Idén két, gondosan felújított kastély nyitja meg a kapuit Japán délnyugati részén azok előtt, akik kipróbálnák, milyen volt a földesurak élete - adja hírül az afar.com.

Az egyik az Ehime prefektúrában található Ozu-kastély, amely Osakától körülbelül öt órányi autóútra fekszik, és négyszintes tornyában fogad vendégeket. A kastélyt a 14. században építették, és 2004-ben állították helyre. A festői lakhely Ozu-ban, az Edo-korszakból származó (1603–1867), jó állapotban megmaradt faluban található, a Hijikawa-folyó felett fekvő dombon.

Az Ozu-kastélyForrás: PekePON/commons.wikimedia.org

Évente összesen 30 napra nyit ki a kastély, akik szobát foglalnak itt, azok hagyományos fegyveres fogadásban részesülnek, megnézhetnek egy táncelőadást és ínyenc japán ételeket fogyaszthatnak. Az Ozu-kastély online fogadja a foglalásokat az április 24-én kezdődő időszakra, az ár bő 9000 dollár, vagyis mintegy 2 millió 700 ezer forint.

Hasonló élmény várja a látogatókat a 16. századi Hirado-kastélyban, mely Nagaszaki prefektúrában található. A szintén dombtetőre épült kastély egykor a Matsura-klánnak adott otthont, akik az Edo-korszakban uralkodtak Hirado tartomány felett.

A Hirado-kastélyForrás: さかおり/commons.wikimedia.org

Az eredeti épületet a Meidzsi-korban (1868–1912) elpusztították, majd később rekonstruálták, mellette két, felújított szentély és néhány sétaút található. A várban júliustól lehet éjszakázni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek