Templom falára festették a koronavírusos betegeket ápoló orvosokat

  Miközben a koronavírusról szóló hírekkel van tele a sajtó, egy kínai művész úgy döntött, hogy falfestmények keretében emlékezik meg azokról az egészségügyi dolgozókról, akik az életüket kockáztatva segítik a betegeket.

  Duyi Han a járvány gócpontjában, Hupei tartományban lévő ősi templom falát és mennyezetét fehér védőruhába öltözött orvosok és ápolók képével borította be. A mű címe Saints Wear White, azaz a Szentek Fehéret Viselnek - írja a Designboom.

  A művészt a tradicionális templomi freskók ihlették, de szentek és bibliai jelenetek helyett a falfestmény a mindennapi egészségügyi dolgozókat mutatja, akik önfeláldozó módon veszik fel a harcot a vírussal.

  Testhőmérséklet-ellenőrzés a pekingi metróbanPau Colominas/wikipedia

  A védőruhában, maszkokkal és kesztyűkkel ábrázolt alakok, az anonim orvosoknak és ápolóknak állítanak emléket, akik nélkülözhetetlenek a fertőzöttek segítésében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!