Humanoid robot tart idegenvezetést a taxizó turistáknak Kiotóban

  A Sharp Corporation nevű japán multinacionális vállalat, a kiotói székhelyű MK Co. taxiszolgáltató és a JTB Corp. utazási iroda által közösen kínált turisztikai csomag jövő héttől lesz elérhető egészen 2019 márciusáig, hogy segítsen kiszolgálni a taxis városnézésre vágyó turisták igényeit - írta az MTI.

  Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Manabu Kato

  A RoBoHon nevű apró robot japán, angol és kínai nyelven tud mesélni az egyes helyszínek történetéről, kulturális jelentőségéről. A kétlábú robot továbbá alapvető mobiltelefon- és e-mail-funkciókkal is rendelkezik, ezek használata azonban nincsen benne a csomagajánlatban. A turisták magukkal is vihetik a robotot az egyes látványosságokhoz, hogy idegenvezetőként kalauzolja őket.

  Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

  Amennyiben két-három fő közösen veszi igénybe egy RoBoHon szolgáltatásait, az fejenként 6 ezer jenbe (15 ezer forint), egy személy esetén 7 ezer jenbe kerül egy hatórás túra alkalmával.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!