Ezekben az országokban a legdrágább a mindennapi élet

Svájc lenyűgöző hely a kristálytiszta tavaival, dombjaival, az alpesi völgyek között húzódó bájos kis városaival, de aki már járt ott, tanúsíthatja, hogy ez nem olcsó mulatság. Valójában annyira nem, hogy egy új tanulmány szerint ez a világ legdrágább helye – írja a Lonely Planet.

Svájc fővárosába, Bernbe érdemes elég költőpénzzel érkezniForrás: enriquelopezgarre/Pixabay

A Ceoworld Magazine által közzétett új tanulmány szerint jelentős számban szerepelnek európai országok a legdrágább helyezettek listáján, a húsz nemzet közül ugyanis kilenc az öreg kontinensünkön található.

A rangsorolás öt, különféle kategórián alapult, amelyek a megélhetési költségekre, a bérleti díjraka, az élelmiszerek árára, az étkezési költségekre és a vásárlóerőre összpontosultak. Ezeket az adatokat ezután hozzáadták egy indexhez, New York Cityt használva kontrollként az egyes rendeltetési helyek összehasonlításánál. A Nagy Alma 100 pontszámot kapott, ami azt jelenti, hogy bármelyik ország, amelyik nála magasabb pontszámot ért el, ott drágább a megélhetés. Svájc az első helyen áll, a megélhetési költségek indexének 122,4-es pontszámával.

A világ legdrágább országai között Norvégia lett a második, Izland, Japán, Dánia, a Bahamák, Luxemburg, Izrael, Szingapúr és Dél-Korea lettek a 10-es lista helyezettjei, ebben a sorrendben.

A huszonnégy rangsorolt ország között öt ázsiai szerepelt, míg egy Észak-Amerikában, egy Afrikában, kettő a karibi térségben és kettő Óceániában. Az Amerikai Egyesült Államok a 20. helyen végzett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek