Lehet, hogy hangulatos, de őrült drága mulatság a Rialto hídnál kávét főzni

950 eurós büntetést kapott két német turista, aki Velence közepén állt neki kempingfőzőn kávét csinálni.

A konkrét eset ez: Velencében, a Rialto híd lábánál főzött magának kávét két német turista egy hordozható kávéfőzőn. Az olasz város lakosainak már amúgy is elegük van a turistákból, úgyhogy az ilyen esetekre nagyon gyorsan ugranak. Egy járókelő meglátta a hátizsákos kávézókat, és jelentette a történteket a rendőröknek. Ők pedig rövid úton megbüntették a szabályszegő utazókat, egészen pontosan 950 euróra – ami átszámítva bő 300 000 forint. Plusz arra is felszólították őket, hogy hagyják el a várost.

Velencét évente körülbelül harmincmillió turista látogatja, a város pedig különböző szabályokkal próbálja kordában tartani az embereket. Bizonyos helynek tilos piknikezni, nyilvános helyen pedig nem lehet póló nélkül járkálni, írja a hvg.hu. 

A Rialto híd környéke mindig tele van turistákkalForrás: LunarSeaArt/Pixabay

A helyiek régóta panaszkodnak a városukat elözönlő turistákra; a velencei polgármester Luigi Brugnaro szerint pedig „Velencét tiszteletben kell tartani, és ezt azoknak az udvariatlan embereknek is el kell fogadniuk, akik oda mennek, és azt csinálnak, amit akarnak".

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek