Lehet, hogy hangulatos, de őrült drága mulatság a Rialto hídnál kávét főzni

950 eurós büntetést kapott két német turista, aki Velence közepén állt neki kempingfőzőn kávét csinálni.

A konkrét eset ez: Velencében, a Rialto híd lábánál főzött magának kávét két német turista egy hordozható kávéfőzőn. Az olasz város lakosainak már amúgy is elegük van a turistákból, úgyhogy az ilyen esetekre nagyon gyorsan ugranak. Egy járókelő meglátta a hátizsákos kávézókat, és jelentette a történteket a rendőröknek. Ők pedig rövid úton megbüntették a szabályszegő utazókat, egészen pontosan 950 euróra – ami átszámítva bő 300 000 forint. Plusz arra is felszólították őket, hogy hagyják el a várost.

Velencét évente körülbelül harmincmillió turista látogatja, a város pedig különböző szabályokkal próbálja kordában tartani az embereket. Bizonyos helynek tilos piknikezni, nyilvános helyen pedig nem lehet póló nélkül járkálni, írja a hvg.hu. 

A Rialto híd környéke mindig tele van turistákkalForrás: LunarSeaArt/Pixabay

A helyiek régóta panaszkodnak a városukat elözönlő turistákra; a velencei polgármester Luigi Brugnaro szerint pedig „Velencét tiszteletben kell tartani, és ezt azoknak az udvariatlan embereknek is el kell fogadniuk, akik oda mennek, és azt csinálnak, amit akarnak".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek