Ezekre figyeljen, ha kisállata nélkül meg nyaralni

A PETA állatvédő szervezet nemrégiben végzett ellenőrzése során úgy találta, veszélyes körülmények uralkodnak a PetsHotel nevű állatszálló több, amerikai létesítményében, a csoport így összegyűjtött néhány tippet, melyre érdemes figyelni az utazás során otthon kell hagynunk a kiskedvencünket - adja hírül a traveldailynews.com.

Forrás: Ben Kerckx/pixabay.com

A PETA a Coloradói Mezőgazdasági Minisztérium adataiból indult ki, amely azt találta, hogy a PetsHotel négy helszínén 19 esetben szegték meg az állatelszállásolással és -tartással kapcsolatos rendeleteket, ami két kutya és egy macska halálát okozta.

Egy esetben összesen 17 kutyát zártak össze felügyelet nélkül egy éjszakára. Mint a Hotel munkatársa elmondta az ellenőrnek, ha kevesebb, mint 80 kutya van a szállodában, akkor csak egy alkalmazott dolgozhat. Az ellenőrök emellett lefedetlen csatornékat is találtak, ami szintén veszélyes az állatokra nézve. A hotelláncot igénybe vevők online értékelései egyébként szintén nem festenek túl fényes képet a létesítményről.

Mint Daphna Nachminovitch, a PETA munkatársa elmondta, a kutyáknak és macskáknak a legbiztonságosabb és legkevésbé stresszes, ha a gazdájuk mellett maradnak. Ha ez nem lehetséges, a második legjobb megoldás, ha az állat saját otthonában maradhat, ahol megbízható gondozó vigyáz rá.

Emellett a következőket javasolja a szervezet:

  • Kérjen ajánlásokat az ismerőseitől, és olvassa el a kisállatpanziók online értékeléseit, esetleg annak is utánajárhat, nem nyújtottak-e be panaszt a létesítmény ellen.
  • Érdemes személyesen is meglátogatnunk az intézményt, hogy meglássuk a körülményeket: a kültéri kutyafuttatók biztonságosan el vannak-e kerítve, a macskákat hangszigetelt helyen, a kutyáktól elkülönítve tartják-e, és helyük elég tágas-e, vannak-e benne mászásra és rejtőzésre alkalmas eszközök.
  • A szervezet azt is javasolja, hogyha a létesítményben nincs webkamera, amelyen bármikor követni lehet a történéseket, ne hagyjuk ott kiskedvencünket.
  • Kérdezzük meg, milyen gyakran tisztítják az alomtálcákat, és milyen gyakran etetik az állatokat, milyen gyakran viszik sétálni a kutyákat, és mindig van-e valaki a helyszínen.
  • Kérdezzünk rá arra is, melyik állatorvosi rendelővel működnek együtt, és milyen gyorsan tudnak reagálni vészhelyzet esetén.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek