Megduplázzák az idegenforgalmi adót a szerb üdülőhelyen

  Duplájára emelték az idegenforgalmi adót a szerb üdülőhelyen, Zlatarban. Tavaly 50 dinárt kellett fizetni vendégéjszakánként, az idei évtől pedig 100 dinárt kérnek el a turistáktól, ami 280 forintnak felel meg.

  Egyre több turista érkezik a szerb üdülőhelyreForrás: Shutterstock / Készítette: NonixPhoto

  Az összeget turisztikai fejlesztésekbe fektetik, a számítások szerint évente akár 4 millió dinárt is begyűjthetnek az adóból, amit Zlatar fellendítésére szánnak majd.

  Tavaly a szerb hegyen mintegy 120 ezer vendégéjszakát számoltak, és 130 új apartmant építettek. A helyiek már most is nagy figyelmet szánnak a felkapott üdülőhely fejlesztésére: a gyerekeknek modern játszóteret építettek, tavaly átadtak egy egy kilométer hosszú átcsúszópályát is és egy sétányt is kialakítottak.

  A téli szezonban sokan érkeznek ide síelni is, sőt, jelenleg ez Szerbia legfelkapottabb turisztikai helyszíne. A telelőket az 1200 méter hosszú Brijezdja elnevezésű sípálya várja, amelynek egyik része kék, a másik pedig már a nehezebb szintet jelölő piros színt viseli.

  Mivel egyre több turista látogatja meg a kirándulóhelyet, az idei évben a szálláshelyek növelésére fektetik a hangsúlyt - írja a szerb Turisticki Svet magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!