A világ egyik legszebb vasútvonalát Szerbia és Montenegró között találjuk

  Egyre többen döntenek úgy, hogy Belgrádból vonattal utaznak el a montenegrói tengerpartra, hiszen direkt járat viszi a turistákat Barba. Ugyanakkor nem csak ezért érdemes errefelé utazni. Az amerikai Busines Insider hírportál szerint mindenkinek ki kellene próbálnia legalább egyszer az életben a balkáni útszakaszon járó tömegközlekedést. A lap szerint ez a világ egyik legszebb vasútvonala, ahol az utasok tíz órán át élvezhetik az utazást, és amelyet végig lenyűgöző táj kísér.

  A vasút egyik montenegrói szakaszaForrás: Shutterstock / Készítette: Razvan Dima

  A szerb fővárostól az Adriai-tengerpartig összesen 435 hídon, több mint 250 alagúton kelhetnek át, sziklafalak és magas hegyek mellett suhanhatnak el. A vonatban ülőknek szinte egész úton szemet gyönyörködtető kilátásban lehet részük. A világ legszebb vasútvonalai között szerepel mások mellett egy 86 órás kanadai útvonal, egy nyolc napos indiai menetrend és egy 14 napos orosz út is – tudtuk meg a szerb 021.rs híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek