Ilyen árakra és sípályákra számíthat, ha Szerbiában telelne

Szerbiában több síparadicsom is felszerelt sípályákkal, panorámás felvonókkal, egyéb kikapcsolódási lehetőségekkel várja a turistákat. Mutatjuk mi vár azokra a telelőkre, akik a tvorniki síközpontot választják.

Január harmadikán kezdődött a síidény a zlatibori Tornik Síközpontban. Jelenleg két vörös pálya, a Čigota és a Tornik, egy fekete, a Zmajevac és egy idén létrehozott két kilométer hosszú új pálya, a Stankoravan síterep várja a látogatókat. Az egynapos síbérlet ára felnőtteknek 2150, 12 év alatti gyermekek számára pedig 1650 dinár.

Műhóra is szükség volt, hogy használni lehessen a pályákat - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Oleksandr Pyrohov

Mivel nincs elég hó a térségben, jelenleg mesterséges hókészítő rendszerekkel javítják a pályák állapotát, ahol a napokban több, mint ezer síelő csúszkált. A torniki pályák rendezésére jelenleg 30 centiméternyi hó áll készleten.

Mivel decemberben 16 fok volt, nem készítették el az összes pályát tavaly, csak most igyekeznek megnyitni az egész síközpontot, így aki január közepén érkezik, várhatóan már az összes pályát használhatja – tudtuk meg a Pannon RTV híréből.

Azok, akik nem a síelés miatt érkeznek Tornikra, lehetőségük van téli bobozásra is.

Tavaly egyébként körülbelül 47 ezer síelő és több mint 55 ezer télisport kedvelő lépte át a síközpont kapuját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek