Ezt jó, ha tudja, mielőtt Szerbia nagyobb városaiba utazna kirándulni

  Hiába tett jelentős lépést a környezetvédelemért a szerb főváros, ami a levegő tisztaságát illeti, még mindig a világ legszennyezettebb városai között szerepel. Belgrád mellett rossz a levegőminőség Valjevóban, Pancsován, Szabadkán, Újvidéken és Nišben is.

  Rossz a helyzet Belgrádban, ami a levegő tisztaságát illetiForrás: Shutterstock / Készítette: Zoran Photographer

  Ha a téli időszakban látogatna el a látnivalókkal teli, szecesszós városba, Szabadkára, vagy a fővárosi Kalemegdánra, ahol virtuális idegenvezető navigálja a turistákat, érdemes tudnia, hogy nem járhatja körbe tiszta levegőben a nevezetességeket.

  A szerb városokban magas a levegő szennyezőrészecske-tartalma - több helyen az egészségre veszélyes besorolású. Egyes településéken óva intik az embereket attól, hogy hosszabb időt töltsenek a levegőn - tudtuk meg a Pannon RTV, Szerbiai RTV-re hivatkozó híréből.

  A rossz levegőminőséget az időjárási viszonyok, valamint a fűtési idény idézte elő. Jellemzően addig tart, ameddig nem érkezik csapadékosabb, szelesebb idő a térségbe. A szakemberek szerint a szennyezett levegő nem csak Szerbiát érinti a balkáni régióban ezért fontos lenne, hogy az érintett országok önkormányzatai tegyenek intézkedéseket annak érdekében, hogy a helyzet változzon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!