Alaposan fellendítik a szerb Rudnik hegyet

Nagy terveik vannak a szerbeknek a Rudnik hegy turisztikai fejlesztéseire nézve - jövőre két új medencét, látogatóközpontot és sí pályát is építenek - tudtuk meg a szerbiai Turistički Svet online magazin híréből. Egy fedett medence kiépítése már régóta tervben van a Gornji Milanovac községben. A fejlesztéshez úgy fest az új évben neki is látnak.

Saját sípályát kapnak a kezdők - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Pexels

Építenek továbbá egy menő látogatóközpontot is Rudnikon, amelyben ismertetik majd a környék látnivalóit, szerveznek gyalogos-, hegyi- és kerékpártúrákat, továbbá új szálláshelyeket is biztosítanának. A központ egy multifunkcionális teret is kap, amely alkalmas lesz szemináriumok és más nagyobb rendezvények tartására. 

A szerb magazin említi egy szuvenírüzlet kialakítását is, ahol rudniki, autentikus tárgyakat lehet majd vásárolni emlékbe. A téli sportok szerelmesei is örülhetnek, hiszen egy kisebb sípályával is gazdagodik Rudnik. Ez a kezdő síelők betanítására lesz alakalmas, aminek nagy jelentősége van a zsúfoltabb, téli napokon, amikor a fő pályák zsúfolásig megtelnek csúszkálókkal. Az új mellékpályát a korábban említett fejlesztésekhez hasonlóan, jövőre hozzák létre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek