Fontos útszakaszt adnak át a szerb-magyar határ közelében

Ma délben átadják a Szabadkát elkerülő Y-ág utolsó szakaszát is. Ezzel befejeződik a közel 30 éve húzódó útépítés.

Miután megindul a forgalom a szerb-magyar határátkelő közelében található útszakaszt, nem halad majd keresztül a városon a Kelebia-Tompa határátkelő teherautó forgalma, illetve az autópályáról is könnyen el lehet majd jutni erre az állomásra - írja a vajdasági Pannon RTV.

Új útvonal nyílik meg az autópályán közlekedők számára Szabadkán - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: LenaProkopenko

Az előnyök azokat a magyarországi turistákat is érinti, akik azt tervezik, hogy átruccannak Szabadka hangulatos karácsonyi vásárára, vagy gyakran látogatnak el a város ismert Ócskapiacára.

Nem csak Szabadka forgalma mérséklődik, hanem a határmenti Kelebia is megszabadul a rengeteg határra tartó teherautótól. Továbbá a nyári időszakban, illetve az ünnepekben megnövekedett gépkocsiforgalom is elkerüli ezentúl a lakott utcákat.

Az útszakasz további előnye, hogy aki autópályán tart Magyarország felé, Horgos helyett választhatja a kelebiai határt is - ez a lehetőség várhatóan nagyban tehermentesíti a Horgos-Röszke átkelőhelyet, hiszen eloszlik a forgalom a két határátkelő között.

Az Y-ág az autópálya Szabadka-dél lejáratától vezet a kelebiai határátkelőig. Az első szakaszát 2017 márciusában adták át, majd következett a topolyai útig vezető szakasz, ezután pedig 2018 végén a zombori útig készült el ez út. Most a zombori utat a kelebiai határátkelővel összekötő 12 kilométeres szakaszt adják át.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek