Vasárnap nyílik a felújított szabadkai zsinagóga

  Szeptemberben írtunk róla, hogy már nem kell sokat várni a felújított szabadkai zsinagóga állandó nyitvatartására. A Szabadkai Magyar Rádió ma arról számolt be, hogy január 20-án végre megnyitják az épületet a látogatók előtt. 

  Szabadkai zsinagógaForrás: Travelo

  Vasárnap tíz órakor léphet be először a zsinagóga kapuján a nagyközönség. A látogatókat egy állandó tárlat várja, amely a szabadkai zsidók történelmét mutatja be: modern, érintőképernyős táblák mutatják meg az első zsidó családok Szabadkára érkezését, a holokauszt időszakát, továbbá a városban élő zsidók mai életét és kultúráját.

  A zsinagóga hétfő kivételével minden nap látogatható, keddtől péntekig 10-18 óráig, hétvégén pedig 10-14 óráig tart nyitva. A felnőttek 250 dínárért, átszámolva közel 700 forintért vásárolhatnak belépőt, a diák- és nyugdíjas belépő ára kedvezményesen, 150 diínárért váltható ki, ami 400 forintnak felel meg. A csoportos belépők is ugyanennyibe kerülnek, míg a tíz évnél fiatalabb gyerekek ingyen nézhetnek körbe az épületbe.

  Az állandó tárlat mellett a hely szellemének megfelelő kulturális értékekkel és rendezvényekkel töltik majd meg a létesítményt. Az ígéretek szerint évente 8-10 kimagasló színvonalú rendezvénynek ad majd otthont a felújított zsinagóga, amely alatt koncerteket, kiállításokat és konferenciákat kell érteni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!