Hamarosan ismét roboghat vonat Szeged és Szabadka között

  Várhatóan a napokban születhet döntés a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítására kiírt közbeszerzést illetően, amelyben a beruházó várhatóan a MÁV lesz, a felújítási munkálatok pedig 2020-ban kezdődhetnek meg – írja a Balkaninfo. 

  A két város közötti vasúti kapcsolat még 2015-ben a menekültválság tetőpontján szűnt meg a határ lezárása miatt, hamarosan azonban újranyílhat ez a szakasz. A személyforgalom 2022-re indulhat meg a vonalon, a tervek szerint a Szeged és Szabadka közötti menetidő 30-40 perc lesz majd. 

  A januárban újranyílt szabadkai zsinagógaForrás: Shutterstock / Készítette: leszczem

  A vasútvonalat úgy alakítják ki, hogy később alkalmas legyen tram-train típusú, vagyis vasúti és villamos közlekedésre is – Szabadka és a népszerű fürdőhely Palics között például 1897 és 1972 között közlekedett villamos.

  A Szabadka-Szeged vasútvonal rekonstrukciója már csak azért is lehet sürgető feladat, mert amikor megkezdődik a Belgrád-Budapest vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása, a forgalmat Szabadkáról Szeged felé terelik majd, és onnan járnak majd a vonatok Budapest irányába – teszi hozzá a lap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!