Hallottak már energiapozitív hotelről, 2022-ben már ki is próbálhatják

Norvégiában épül ugyanis a világ első energiapozitív szállodája, ami a legújabb tervek szerint 2022-ben nyitja meg kapuit. A Svart névre keresztelt hotel a norvég sarkkörön épül, a Svartiser gleccser lábánál, a Holandsfjorden tó partján. Vagy ha a látványterveket vesszük alapul, akkor a tó tetején. Vagyis nem lesz egyszerű megközelíteni – olvasható a Mirror cikkében.

De az igazán elkötelezett zöld utazóknak lesz okuk ide elzarándokolni, ugyanis a Svart ügyel majd rá, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után ezen a tiszta és érintetlen területen.
Ez lesz ugyanis a világ első energiapozitív hotele. Ez azt jelenti, hogy ha minden a tervek szerint alakul majd, akkor 85 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy átlagos hotel, ráadásul azt is maga állítja majd elő.

Akik már olvastak a norvég vízalatti étteremről itt a Travelo oldalán, azoknak ismerős lehet a design. Ugyanis a hotelt ugyanaz a dizájnercsapat tervezi, ami az éttermet is. A Snohetta csapat ügyelt arra, hogy az építmény része legyen a tájnak: jellegzetes kör alakját például a helyi halászok házai ihlették. A 99 szoba és a több mint 1000 négyzetméteres spa azonban hemzsegni fog a szolgáltatásoktól. Az ide látogatók számos, helyi szabadidős tevékenységen is részt vehetnek majd, a gleccser mászástól a hótúrákig.

Kezdőkép forrása : Svart / Facebook / Snohetta

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek