Európa első tenger alatti éttermét építik meg Norvégiában

A Snøhetta csapatának tervei alapján fogják megépíteni Norvégiában azt a tenger alá helyezett éttermet, amiről az embernek elsőre valamely sci-fi jut eszébe. A norvég turisztikai oldalon, a Visit Norwayen számoltak be erről képekkel.

A stílszerűen Under névre keresztelt éttermet Lindesnes drámai partvidékén helyezik majd el, legmélyebb pontja 5 méterrel lesz a vízszint alatt. Európa első ilyen jellegű étterme lesz, úgyhogy a helyi turisztikai szakemberek nagyon bíznak benne, hogy az attrakció még több látogatót vonz majd Dél-Norvégiába.

Under étterem, Norvégia.Forrás: MIR / SNØHETTA

A különös, ferdén a víz alá süllyedő betonrúd, betoncső áprilisban fogadja első vendégeit. Száz férőhelyes lesz, és amikor leérünk a lépcsősoron a legaljára, akkor jön majd a döbbenet. Egy vaskos, de áttetsző üvegfalban ér véget az építmény, ahol nézhetjük a Skagerrak tengerszoros élővilágát.

Kutatók segítségével csalt is az étterem: fényekkel, hangokkal és szagokkal csábítják majd az élővilágot az étteremhez, hogy mindig legyen mit nézni a vendégeknek.  

Az étterem séfje Nicolai Ellitsgaard Pedersen lesz, aki egy elismert kristiansandi helyről tette át ide a székhelyét. Az étlap alapját természetesen a helyben fogott hal képezi majd, de tengeri madarak és a környéken legelésző juhok húsa is asztalra kerül. A lényeg, hogy minden helyi legyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek