Úgy tűnik, egyre drágább hely lesz Dubrovnik

  A napokban fogadták el a javaslatot, miszerint drágítanak a turisztikai- és az idegenforgalmi adón Horvátországban. A drágítás azokat érinti majd, akik Dubrovnik-Neretva megyébe terveznek utazni, vagy ott van valamilyen vendéglátó létesítményük.

  Dubrovnik kikötője felülnézetbőlForrás: Pixabay / Készítette: Filip Filipović

  A Dubrovnikba érkezőknek április 1-től szeptember 30-ig húsz kunába kerül a turisztikai adó éjszakánként, a többi hónapban pedig 14 kunát kell fizetni. A szállodáknak, vendéglőknek éves szinten 500 kuna idegenforgalmi adót kell majd kifizetniük.

  A kempingekben 15 kuna lesz a járulék fejenként, egy éjszakára. Az adók értéke egyébként városonként változó – Dubrovnik a legdrágábbak közé tartozik, Korčulán viszont húsz helyett 14 kuna lesz a turisztikai adó egy fő részére, éjszakánként – írja a horvát HrTurizam turisztikai hírportál.

  Az adók emelése még nem érinti a soron következő szezont. Az új törvény csak 2021-ben lép életbe.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!