Dubrovnik óvárosában tovább szigorítják a vendéglátást

Dubrovnik városa ötéves tilalmat vezet be új éttermek megnyitására. Mint ahogy arról nemrég beszámoltunk, az Óváros utcáin található vendéglátó ipari létesítmények kültéri asztalait és székeit 20%-kal csökkentették, most pedig újabb megszorításokat vezetnek be.

Dubrovnik óvárosa túl zsúfolt, ezért szigorítanakForrás: Shutterstock / Készítette: S-F

A vendéglátóhelyek vezetői beltérben ugyan helyezhetnek el új asztalokat és székeket, de a teraszt nem bővíthetik, sőt, jövőre már újabb kávézók és éttermek sem nyílhatnak meg az óvárosban. Ennek az az oka, hogy a régi városrész falain belül rendkívül kevés már a hely, mivel a meglévő éttermek és kávézók 99%-a kizárólag kültéri asztalokkal rendelkezik - írja a szerbiai Turistički Svet idegenforgalmi magazin.

A legtöbb vendéglátóipari dolgozó örül a kezdeményezésnek, azonban várható, hogy lesznek olyanok is, akiknek nem feltétlenül tetszik az ötlet. Az illetékesek azzal magyarázzák a döntést, hogy az egyes létesítmények teraszai akadályozzák a gyalogosok, főleg a turisták haladását, így ha nem intézkednének, lassan kiszorulnának a járókelők az Óvárosból - mondják a helyi illetékesek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek