Új közlekedési trend hódít Horvátországban

A decemberi hónapban, azaz az ünnepi időszakban Eszéken is környezettudatos "taxik", azaz Bolt kerékpárok szállítják a turistákat. Több horvát városban is felütötte fejét az új trend.

A zsúfolt tömegközlekedés és a drága taxik alternatívájaként hódítanak a turistaszállító bringák Horvátországban. Az utasok akár applikációval is megtervezhetik az útvonalat, ami azt is megmutatja, mennyibe kerül eljutni a célállomásig.

Már Eszéken is rendelhetünk Bolt kerékpárokatForrás: Shutterstock / Készítette: Karolis Kavolelis

Minden megtett kilométer után 4 kunát kell fizetni, de számolhatunk percdíjban is: így az ár 50 lipa percenként. A Bolt egyébként autós utazásszervezéssel, motoros és e-rolleres fuvarokkal is foglalkozik. Horvátországban most a kerékpárokra helyezik a hangsúlyt: Eszék mellett Rijekában, Zadarban, Šibeniken, Splitben, Dubrovnikban és Isztrián is felpattanhatunk rájuk, de a zágrábi karácsonyi vásárt is megközelíthetjük ilyen módon.

A cél, hogy kényelmesebbé, gyorsabbá és megfizethetőbbé váljon a városi közlekedés, emellett a környezettudatosség is fontos szempont volt, ennek jegyében vezették be Eszéken az UberX autós fuvarokat is. Ez utóbbinak az ára kilométerenként 3,60 kuna és minimum 4 kilométeres távra használható - tudtuk meg a horvátországi HrTurizam híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek