Dubrovnik új ötlettel csábítja a turistákat a téli időszakban

Gyakran előfordul, hogy a nyári turizmusra összpontosító tengerparti városokban télen alig találunk nyitva valamit, Dubrovnik pont ezen szeretne változtatni, ezért idén télen nem zárnak be az óváros éttermei és kávézói.

Dubrovnik esteForrás: Pixabay / Készítette: Javiermirapeidro

Dubrovniki turisztikai bizottsága még szórólapokat is nyomtatott, hogy tájékoztassák a turistákat a télen is működő éttermeik, pizzériáik és gyorséttermeik listájáról. A szórólapon szerepel az adott vendéglátó ipari létesítmény neve a nyitvatartási idővel együtt.

A bizottság tagjai várhatóan hamarosan az interneten is tájékoztatják az utazni készülőket az óváros működéséről, azaz arról, hogy hová érdemes beülni ebédelni, vagy borozni. Ami bizonyos, hogy Dubrovnik nyitott a téli turizmus fellendítésére, és igyekszik ilyenkor is minél több turistát a városba csalogatni. 

Ennek következtében egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy a tengerparti város a hideg időszakban is megér egy kiruccanást. Sőt, ilyenkor nagyobb az esély rá, hogy nem fogad minket tömeg a nevezetességek körül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek