Kevesebb lesz az ülőhely jövőre a dubrovniki éttermekben

  Dubrovnikban ezekben a napokban döntenek a vendéglátóhelyek sorsáról, azaz arról, hogy kik lesznek az új bérlők, és hány asztalt és széket tarthatnak fenn az éttermeikben, kávézóikban. A város az ülőhelyek csökkentését javasolta, hogy elkerülják a jövőben a tumultust.

  Dubrovnik, óvárosForrás: Shutterstock / Készítette: S-F

  Az említett helyek nyilvános területét 10%-kal kell majd csökkenteni a jövőben. Ez a rendelet minden olyan létesítményre vonatkozik, amelynek 25 négyzetméter, vagy ennél nagyobb területe van.

  Emellett a közterület bérleti ideje háromról öt évre növekszik, ami biztonságot nyújt a vendéglátóknak, akiknek így lehetőségük lesz a komolyabb fejlesztéskere is.

  Jó hír azonban, hogy a turisztikai szezon meghosszabbítása érdekében Dubrovnik városa olyan intézkedést javasolt, amely a történelmi város éttermei télen is üzemelhessenek, így akár a turisztikai idény is kitolódhat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!