Dubrovnikban tovább zöldül a közlekedés

  Korábban már írtunk róla, hogy novembertől kizárólag elektromos taxik közlekednek Dubrovnikban, most pedig arról lehet olvasni a horvát Hr Turizam magazinban, hogy a bérelhető autókat is elektromosra cserélik november második felétől.

   

  Dubrovnik madártávlatbólForrás: Pixabay / Készítette: Adri Marie

  Dubrovnik az első olyan város Horvátországban, amelynek autómegosztó rendszere 100%-ban elektromos autókból áll. Hamarosan harminc ilyen kocsi lesz elérhető a város hét pontján. A becslések szerint egy ilyen autó több, mint tíz hagyományos személygépkocsit válthat ki. A városban már egy ideje komolyan veszik az elektromos autózást, és már okos parkolókat is használnak.

  Az újonnan bevezetett autómegosztási rendszer neve Avant2Go, az autókat okostelefon segítségével, egy applikáción keresztül lehet majd foglalni, kinyitni és kifizetni. A kocsikkal nemcsak Dubrovnik állandó lakosaira, hanem a turistákra is gondoltak, a járműveket november második felében telepítik majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!