A világ leghosszabb hajóútjának ára alulról karcolja a 30 milliót

"Ultimate World Cruise" fantázianéven fut a Viking Cruises legújabb ötlete, ami nem más, mint egy szuper hosszú hajóút a világ körül. Hogy egészen pontosak legyünk ez a leghosszabb ilyen jellegű út, ami valaha is volt.

A hajó a skandináv partokat is bejárjaForrás: bildgebende_Momente/Pixabay

Összesen 245 napig tart a luxusutazás, mely a Guiness Rekordok közé is szeretne bekerülni, mint a leghosszabb nagyhajós luxusút. A kaland már elkezdődött, a Viking Sun nevű hajó a nyár utolsó napján, azaz augusztus 31-én, 930 utassal a felszínén futott ki London Greenwich kikötőjéből. A bő nyolc hónapos kirándulás bejárja majd hat kontinens 51 országát, miközben összesen 111 kikötőt érint, mielőtt visszatér Londonba. Az utazók láthatják Skandináviát, a Karib-szigeteket, Dél-Amerikát, Ausztráliát, Ázsia egyes részeit, végül pedig a Földközi-tengert is. A kiruccanás ára 93 990 dollár, azaz körülbelül 28 millió forint fejenként. Ezért pénzért a teljes körű ellátás mellett egy kirándulás is jár minden egyes kikötőben.

A 2017-ben épült Viking Sun nevű hajón minden van, amivel el lehet ütni az utazás hosszú hónapjait a könyvtártól, a színházi előadásokon át, az északi ihletésű spa-ig. Két dolog azonban biztosan nincs a hajón: kaszinók és gyerekek. Ez utóbbinak az az oka, hogy eleve csak 18 éven felüliek jelentkezhettek az útra, írja a CNN Travel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek