A Louvre művészettörténészei kulturális hajóutakat indítanak

A Louvre nemrég az Airbnb-vel közösen ajánlott fel egy éjszakát a múzeum előtt álló híres üvegpiramisban, Mona Lisa társaságában. Most egy francia hajótársasággal indít új szolgáltatást.

A Ponant nevű hajótársaság és a Louvre közösen invitálja kulturális hajóutakra a művészet rajongóit, na meg azokat, akik ezt megengedhetik maguknak. A kilenc- illetve tíznapos utak árai ugyanis nem kevesebb mint 3500 eurónál kezdődnek.

Az Adria kulturális gyöngyszemei hajóút egyik állomásaPonant

Jövő évtől a párizsi múzeum művészettörténészei kalauzolnak végig az Adriai-tenger és a Perzsa-öböl művészeti emlékein, írja weboldalán a Ponant.

Az Adria kulturális gyöngyszemei című tíz napos út Athénban kezdődik, és Velencében végződik. A Le Lyrial nevű hajó elvisz Montenegróba, Olaszországba és Horvátországba is, megáll Délosz szigetén, végighalad a Kotori-öblön és a Korinthoszi-csatornán. Dubrovnik, Ancona és Ravenna is a program része. Az utasokat Jannic Durand művészettörténész, a dekoratív művészetek osztályának igazgatója, és Ludovic Laugier, a görög, etruszk és római emlékek kurátora kalauzolja végig a művészettörténeti emlékeken.

A Perzsa-öböl kincsei címet viselő úton Yannick Lintz, a múzeum iszlám művészetek osztályának igazgatója lesz a kísérő.

A Perzsa-öböl kincsei hajóút egyik állomásaPonant

A Le Jacques-Cartier nevű hajó Omán fővárosából, Maszkatból indul, majd megáll többek között Khasab városánál, ahonnan az ománi fjordokhoz vezet a kirándulás. Dohában meglátogatják majd a iszlám művészetek múzeumát, Abu Dhabiban pedig a 2017-ben felavatott Louvre-ot. Az út Dubajban zárul.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek