Egy újabb horvát strand, ahol nagyon nem javasolt most fürdeni

Nemrég Dubrovnik strandján szennyvíz került a tengervízbe, ezért egy ideig nem csobbanhattak az itt nyaraló turisták. Hasonló eset történt Kaštela strandjain is augusztus elején, így egy ideig itt is kerülni kellett a vizet. Most a Vela Luka partján nyaralókat érinti a probléma: a Poseidon Hotel strandján nem ajánlott a fürdés.

Vela LukaForrás: Shutterstock / Készítette: Anilah

A Vela Luka említett strand tele van ürülékkel, ezért kell kerülni a megmártózást - írja a horvát Index hírportál. A bejelentést követően a helyi közegészségügyi intézet mintát vett a tengerből további kivizsgálásra, amelyek nem feleltek meg az elvárásoknak.

Az illetékesek kiemelték: további mintákat vesznek majd, mindaddig, amíg a szennyezettség meg nem szűnik. Hozzátették azt is, hogy a fürdés az érintett területen további ajánlásig nem javasolt.

A közegészségügyi intézet honlapján arról biztosítják a turistákat, hogy a Vela Luka mellett még 800 strandon ellenőrzik a vízminőséget. Mindemellett megnyugtató tény, hogy a horvátországi partok 97%-án megfelelő minőségű a víz, így nincs ok aggodalomra - tette hozzá a horvát Vecernji.hr hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek