Minden látható ok nélkül kidőlt a fa, amely Dr. Seuss Lorax történetét ihlette

Egyik napról a másikra kidőlt az öreg ciprusfa, mely egykor Dr. Seussnak adta az ötletet a Lorax című, környezetvédelemmel foglalkozó mese megírásához.

Igaz, a fa nem volt fiatal, így talán nem annyira misztikus a pusztulása. A 80-100 éves ciprus a kaliforniai La Jolla területén volt található. Kora ellenére nem látszott betegnek, így egyelőre nem tudják, hogy mi volt az oka annak, hogy a fa egyszerűen kidőlt.

A fát azután kezdték el 'Lorax fa'-ként emlegetni, miután megjelent és közismertté vált Dr. Seuss Lorax című története, írja a Daily Mail. Dr. Seuss, azaz valódi nevén Theodor Geis 1971-ben írta a könyvet – a mesével éppen arra az elszánt építési fejlesztésre akarta reagálni, ami akkoriban végbement a tengerparti városban. A Lorax is egy hasonló témakört jár körül, így a gyerekeknek elég hatásosan mutatja be a környezetvédelem kérdéseit, és a természet anyagi érdekből való pusztítását.

A Lorax a természet védelmét hirdetiForrás: Dr. Seuss' The Lorax/Facebook

Dr. Seuss-nak állítólag ez a fa adott ihletet, és ha jobban megnézzük, valóban hasonlít is a történetben látható, rajzolt fára. Bár a valós fa megúszta a környékén zajló építkezéseket és fejlesztéseket, néhány napja, talán a kora miatt, talán másért, pontot tett a történet végére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek