A Fülöp-szigeteken nincs érettségi faültetés nélkül

A középiskola, vagy az egyetem elvégzéséhez nem kell más, csak tanulás. Csakhogy nem a Fülöp-szigeteken, ahol a faültetés is a kívánalom része.

Igaz, már korábban is létezett egy hagyomány, mely szerint a középiskolából frissen kikerülők fát ültetnek, csakhogy eddig ez nem volt kötelező. Most viszont már törvény is van rá: tíz fát kell elültetnie minden diáknak, mielőtt egyáltalán vizsgázni engedik, írja a Matador Network.

Sok millió fát akarnak elültetni a Fülöp-szigetekenForrás: lester56/Pixabay

Körülbelül 12 millió tanuló végzi el évente az általános iskolást, 5 millió a középiskolát és 500 ezer a főiskolát. Ez azt jelenti, hogy ha minden végzős – bármely iskolatípust is fejezi be éppen – elültet tíz fát, akkor évente 175 millió fával több lesz az országban. Noha a Fülöp-szigeteken rengeteg erdőt vágtak ki illegálisan, ezzel a mennyiséggel szeretnék visszapótolni az okozott károkat.

A fákat mindenfelé ültetik: a védett területeken, létező erdőkben, városokban, elhagyatott külszíni bányák területén. Arra külön figyelnek, hogy az egyes helyeken milyen fajta fákat lehet ültetni, hogy azok illeszkedjenek a vegetációhoz, illetve, hogy megfelelőek legyenek a fák számára a körülmények.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek