A Fülöp-szigeteken nincs érettségi faültetés nélkül

  A középiskola, vagy az egyetem elvégzéséhez nem kell más, csak tanulás. Csakhogy nem a Fülöp-szigeteken, ahol a faültetés is a kívánalom része.

  Igaz, már korábban is létezett egy hagyomány, mely szerint a középiskolából frissen kikerülők fát ültetnek, csakhogy eddig ez nem volt kötelező. Most viszont már törvény is van rá: tíz fát kell elültetnie minden diáknak, mielőtt egyáltalán vizsgázni engedik, írja a Matador Network.

  Sok millió fát akarnak elültetni a Fülöp-szigetekenForrás: lester56/Pixabay

  Körülbelül 12 millió tanuló végzi el évente az általános iskolást, 5 millió a középiskolát és 500 ezer a főiskolát. Ez azt jelenti, hogy ha minden végzős – bármely iskolatípust is fejezi be éppen – elültet tíz fát, akkor évente 175 millió fával több lesz az országban. Noha a Fülöp-szigeteken rengeteg erdőt vágtak ki illegálisan, ezzel a mennyiséggel szeretnék visszapótolni az okozott károkat.

  A fákat mindenfelé ültetik: a védett területeken, létező erdőkben, városokban, elhagyatott külszíni bányák területén. Arra külön figyelnek, hogy az egyes helyeken milyen fajta fákat lehet ültetni, hogy azok illeszkedjenek a vegetációhoz, illetve, hogy megfelelőek legyenek a fák számára a körülmények.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek