700 eurót kell majd a tervek szerint fizetnie annak, aki az óvárosban rágcsálja a szendvicsét Budván

  A horvát Dubrovnikban már évek óta komoly büntetés jár azoknak a turistáknak, akik fürdőruhában flangálnak történelmi városrész utcáin, és most pedig Budván is indítványozták a szigorítás bevezetését - tudtuk meg a Montenegrói RTV híreiből.

  Nem tűrik tovább a fürdőruhás turistákat Budva óvárosábanForrás: Shutterstock / Készítette: Diego Fiore

  Amennyiben elfogadásra kerül a javaslat, akkor 500-tól 700 euróig terjedő bírságot róhatnak ki a turistákra, ha strandfelszerelésben jelennek meg az óvárosban. A félmeztelen vagy trikóban megjelenő férfiaknak 500 eurós büntetés jár, míg a fürdőruhában sétálgató nőknek 600 eurót kell fizetniük.

  Nem tűrik tovább a történelmi városban az utcai étkezést sem, amennyiben valaki séta közben falatozik, vagy üdítőt iszik, szintén komoly összeggel büntethetik meg - 700 euróba kerülhet egy tilosban elfogyasztott szendvics vagy szörp efogyasztása.

  A szabálysértőket egyelőre csak figyelmeztetik, de a törvény életbelépésével elkezdik a komoly büntetést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!