A nap végén nem kell fizetni a nyugágyakért Montenegróban

Nagyobb rend és új szabályok lépnek életbe idén nyáron a montenegrói strandokon, amikkel a turistáknak kedveznek. Egyrészt javítanak a partszakaszok látképén: betiltják a reklámfelirattal csúfított, tirke-tarka napernyőket, továbbá a nyugágyakat is rendezettebben helyezik el, mint korábban.

Kotori panorámaForrás: Shutterstock / Készítette: canadastock

A helyiek mostantól nem pakolhatják tele a partszakaszokat napozóágyakkal, csak meghatározott számú nyugágyat adhatnak ki, hogy elegendő szabad hely maradjon azoknak is, akik egy törölközőn szeretnének pihenni, és nem fizetnének az extra kényelemért. 

Szintén újdonságnak számít, hogy 17 óra után ingyenesek lesznek a napozóágyak és a napernyők a strandokon, amelyek eddig több helyen is amolyan „kötelező belépők” voltak.  

A szerb Turistički Svet magazin híre szerint a montenegróiak a tisztaságra is jobban odafigyelnek ezen a nyáron. A strandok takarítását már a tavasszal megkezdték, hogy időben eltávolítsanak minden partra mosott hulladékot, és a tavalyról megmaradt szemetet.

A montenegrói tengerpartokat egyébként egyre többen keresik fel, már az év elején rohamosan fogytak a legjobb szálláshelyek. A helyiek már csak azon aggódnak, hogy túl nagy tömeg lesz a strandokon, ami ronthat a pihenni vágyók nyugalmán. Továbbá az is némi gondot jelent, hogy sok helyen az új szállodák építése a nyárra sem áll le, így munkagépek zavarhatják meg a nyaralók kikapcsolódását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek