Lanovkákat építene Róma

  Épp nemrég írtunk róla, hogy a dubrovniki kabinos lift leállt jogviták miatt, erre befutott egy újabb lanovkás hír. A Wanted In Rome arról ír, hogy Róma az ilyen rossz példák ellenére is saját kabinost akar magának építeni, sőt egyből hálózatot.

  Virginia Raggi polgármester jelentette ki, hogy célja elkezdeni a kábelhálózat kiépítését ehhez a főváros nyugati részén, legalább az ő ciklusának 2021-es lejártáig. A Casalotti-Battistini névre hallgató lanovkaterv 110 millió euróba kerülne, és a célja a Casalotti és a Boccea elővárosokat sújtó közlekedési nehézségek enyhítése lenne. Ugyanis a kabin az utasokat egyből egy metróállomáshoz vinné.

  A kép csak illusztrációForrás: Julius_Silver/Pixabay

  A négy kilométeresre tervezett vonalon hét állomás lenne, és 18 perc alatt menne végig rajta egy kabin. A kapacitása 3600 ember lenne óránként, mindezt 200 kabinnal érnék el, amik egyenként 10 főt tudnának szállítani. Állóhely úgy tűnik, nem lenne, az egy-egy oldalon öt-öt ember tudna leülni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!