Drágább lesz a belépő a római Colosseumba

November 1-től 12 euró helyett 16 euróért vásárolhatnak belépőjegyet a turisták a római Colosseumba. A döntést a látogatók csökkentése miatt hozták meg – írja a szerb 021.rs.

Drágábban nézheti meg a csodás épületetForrás: Wikipédia / Készítette: Diliff

Igaz, hogy többet kell fizetni, ha körbe szeretné járni az ókori Róma hatalmas amfiteátrumát, de az árban több helyre beengedik, mint korábban: a Palatinust és a Forum Romanum épületét is megnézheti.

Szintén november 1-től vezetik be az újdonságnak számító „Full Experience” csomagot, ami lehetővé teszi, hogy 22 euróért az említett látnivalók mellett további hét jellegzetes épületet is bebarangolhat. A Criptoportico neroniano, a Museo Palatino, az Aula Isiaca-Loggia Mattei, a Casa di Augusto, a Casa di Livia, a Tempio di Romolo és a Santa Maria Antiqua templom is beletartozik a csomagba.

A drágább jegyekkel azt szeretnék elérni, hogy mérséklődjön a turistaözön a Colosseumban. A csomag lényege pedig az, hogy más látnivalókhoz is elmenjenek a külföldiek. A szerb lap arról is ír, előfordulhat, hogy a Colosseumot rövidebb időszakokra bezárják, ha a látogatók száma meghaladja a háromezret.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek