Egy ideig nem libeghetünk a dubrovniki panorámafelvonón

  Lezárták Dubrovnik egyik legnépszerűbb turisztikai érdekességét, a panorámafelvonókat szállító kötélpályát. A felvonó körül számos jogi vita indult a város és a tulajdonos cég között, ami végül odáig fajult, hogy leállították a szerkezetet – tudtuk meg a horvát Slobodna Dalmacija híreiből.

  Egy ideig nem élvezhetik az élményt és a pazar kilátástForrás: Shutterstock / Készítette: Roman Sigaev

  A felvonó a Srđ Dombra, azaz a Dubrovnik fölé magasodó domb tetejére szállította a látogatókat. Ez egy remek lehetőség volt arra, hogy a magasból is megcsodálhassák az érdeklődők a város panorámás látképét és a tengert. A turistákat a 415 méteres magasságban egy étterem is várta, ahol lenyűgöző kilátás mellett lehetett megebédelni. Az étterem továbbra is nyitva áll, de jelenleg csak gyalog lehet megközelíteni.

  A kötélpályát kilenc év közlekedés után állították le. Jelenleg folynak a tárgyalások a város vezetése és a tulajdonos cég között, hogy megoldást találjanak a felvonó jövőjére. Azt egyelőre nem lehet tudni, mikor pattanhatnak be ismét a vendégek az üvegfalú kabinokba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!