A rómaiak térdig járnak a szemétben

  Az olasz főváros utcáin kritikus a helyzet az elszállítatlan háztartási hulladék miatt, írja a Turizmus Online az MTI híre alapján.

  A városi iskolák vezetése nem akarta megnyitni az intézményeket a téli szünet után, mivel az épületek körül nemcsak a hulladék gyűlt fel riasztó mértékben, hanem a patkányok is megjelentek. Az iskolák és a város vezetése végül megegyezésre jutott: az igazgatók ígéretet kaptak Virginia Raggi római főpolgármestertől, hogy elszállítják a szemetet. A hétvégén el is vittek több mint 6 ezer tonna hulladékot a közintézmények környékéről, ám ezzel a probléma még nincs megoldva.

  A kép csak illusztrációForrás: Julius_Silver/Pixabay

  A kukát és a tárolók mind megteltek, tavaly decemberben az egyik külvárosi hulladéktelep leégett. Néhány éve már lezárták a legnagyobb szabad római hulladékgyűjtő telepet, majd szép lassan a többi is megtelt. Tavaly ezen kívül 500 utcai szeméttárolót is felgyújtottak. Ehhez jön még az is, hogy a köztisztasági hivatalnál pénz-és emberhiány is van, ezért képtelenek megszervezni a rendszeres szemétszállítást.

  A római városvezetés kedden, azaz ma este dönt az intézkedésekről, a főpolgármester pedig valószínűleg feljelentést tesz ismeretlen tettesekkel szemben, mivel szerinte politikai ellenfelei okozzák a bajokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!