A rómaiak térdig járnak a szemétben

Az olasz főváros utcáin kritikus a helyzet az elszállítatlan háztartási hulladék miatt, írja a Turizmus Online az MTI híre alapján.

A városi iskolák vezetése nem akarta megnyitni az intézményeket a téli szünet után, mivel az épületek körül nemcsak a hulladék gyűlt fel riasztó mértékben, hanem a patkányok is megjelentek. Az iskolák és a város vezetése végül megegyezésre jutott: az igazgatók ígéretet kaptak Virginia Raggi római főpolgármestertől, hogy elszállítják a szemetet. A hétvégén el is vittek több mint 6 ezer tonna hulladékot a közintézmények környékéről, ám ezzel a probléma még nincs megoldva.

A kép csak illusztrációForrás: Julius_Silver/Pixabay

A kukát és a tárolók mind megteltek, tavaly decemberben az egyik külvárosi hulladéktelep leégett. Néhány éve már lezárták a legnagyobb szabad római hulladékgyűjtő telepet, majd szép lassan a többi is megtelt. Tavaly ezen kívül 500 utcai szeméttárolót is felgyújtottak. Ehhez jön még az is, hogy a köztisztasági hivatalnál pénz-és emberhiány is van, ezért képtelenek megszervezni a rendszeres szemétszállítást.

A római városvezetés kedden, azaz ma este dönt az intézkedésekről, a főpolgármester pedig valószínűleg feljelentést tesz ismeretlen tettesekkel szemben, mivel szerinte politikai ellenfelei okozzák a bajokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek