Rábólintottak az extravagáns és vitatott londoni toronyra

Másfél hónapja írtunk róla, hogy aggódnak a londoni városvédők a The Tulip becenevet viselő felhőkarcoló ellen. Az aggodalom csírája, hogy szerintük túl nagy tömegeket vonzana az adott városnegyedbe a turistacsalogató, extravagáns épület.

Hát most még jobban aggódhatnak, ugyanis a tervhez megszereztek egy fontos jóváhagyást az építtetők.  

A Londonist arról ír, hogy a brit főváros tervezési-közlekedési bizottsága fölényesen, 18:7 arányban megszavazta a terveket. Azokat egyébként a híres Foster + Partners építésziroda készítette, ami London másik nevezetes toronyházáért, az Uborkáért (Gherkin) is felelős.

The TulipForrás: Foster+Partners

A Tulipán címe 20 Bury Street lesz, közvetlenül az említett Uborka mellé kerül, 305,3 méter magas lesz és évi 1,2 millió látogatót prognosztizálnak. A virágbimbóra (is) emlékeztető torony tetején körbeforgó kilátóteraszok lesznek hatalmas üvegfelületekkel, teljes londoni körpanorámát nyújtva.

Az ellenzők amúgy nem kis nevek. Köztük van a City repülőtér (ahova már Budapestről is repülhetünk), ami szerint a túl közeli torony bezavar a légi irányításba. Sadiq Khan londoni polgármester városrendezési tervébe pedig nem illik bele, hogy fizetni kell egy kilátópontért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek