Turistaözöntől félnek az új londoni felhőkarcoló miatt

Közel 305 méter, azaz kereken 1000 láb lenne London új felhőkarcolója, de a helyi turisztikai szakemberek meglepő okokból tartanak tőle a Telegraph szerint: túl sok látogatót vonzana. The Tulip, azaz Tulipán lenne a neve a feltűnést keltő, kinyílás előtt álló bimbóra hajazó épületnek, ami London második legmagasabb épülete lenne a The Shard után.

Az épület az uborkaszerű The Gherkin mellé épülne, és turisztikai szakemberek szerint annyi látogatót vonzana a környékre, amit a városrész már nem bírna el. Pedig más kimutatások szerint a Tulipán 1 milliárd fonttal (362 milliárd forinttal) növelné a gazdaságot és 600 új állást hozna létre.

The TulipForrás: Foster+Partners

Ráadásul a tervező egy ismert építésziroda, a Foster + Partners. Szerintük a tavaly novemberben benyújtott terv más téren is hozna London konyhájára: kulturális, oktatási, üzleti és technológiai eseményeknek adhatna helyet, ahol akár évi 20 ezer diáknak is bemutathatnák a főváros történetét. Ha a terveket mégis elfogadja a londoni City tanácsa, akkor 2025-re épülhet fel a torony.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek