Jövőre már luxus kabinban lebeghet a Száva folyó fölött

  Belgrádban eddig körülményes volt ingázni a Száva folyó két partján található turisztikai látványosságok között, ezért a helyiek kitalálták, hogy menő légi kabinokban szállítják a turistákat a víz felett. Összesen 25 fülkét alakítanak ki az utasok részére - ezek közül az egyiket a legmodernebb luxus kellékekkel turbózzák fel. 

  Valami ehhez hasonló élmény vár a Belgrádba érkező turistákraForrás: Shutterstock / Készítette: Viacheslav Lopatin

  A felvonón kerékpár szállítására is lesz lehetőség, továbbá a mozgáskorlátozottak is zökkenőmentesen használhatják, tudtuk meg a szerb Turistički Svet híreiből.

  Egy kabinban akár tízen is elférnek majd, így óránként háromezer utas is átkelhet a Száva-folyó fölött. Az utasok a neves turisztikai pihenőhely, a Kalemegdán-park és a hatalmas bevásárlóközpontjáról ismert kis-belgrádi Ušće között lebeghetnek a levegőben.

  A modern felvonót májusban kezdik el megépíteni, és várhatóan az év végére készülnek el a munkálatok. A beüzemelés után a turisták öt perc alatt eljuthatnak az egyik állomástól a másikig - ráadásul kalandos utazásban és lenyűgöző panorámában is részük lesz.

  Belgrád közkedvelt Avala hegyén is turisztikai fejlesztés kezdődött, itt télen-nyáron üzemelő sípályát építenek. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek