Fűszeres fogások és mézédes finomságok a belgrádi fesztiválon

"A világ konyhája" névvel rendezik meg a balkán-régió egyik legnagyobb nemzetközi gasztro-fesztiválját március 9-én és 10-én. A szerb fővárosba a világ minden tájáról érkeznek ételkülönlegességek, legalább ötven külföldi kiállítót várnak. Egyebek mellett török, marokkói, svéd, osztrák, palesztin és iráni finomságokat is lehet majd kóstolni.

A résztvevők nem csak finomságokat ehetnek, hanem hasznos receptekre és gasztrológiai elméletekre is szert tehetnek. Az előadásokra belesve például azt is megtudhatják, mik a legnagyobb tévhitek a cukorhasználattal kapcsolatban, kiderül hogyan készülnek a török édességek, továbbá a szénhidrát mentes diéta alapjait és receptjeit is megismerhetik - írja a szerb Turistički Svet magazin.

A baklava a szerbek és a törökök egyik kedvenc hagyományos desszertjeForrás: Shutterstock / Készítette: Nataliya Arzamasova

A szerbiai előadók a borászoknak is tartogatnak hasznos tudnivalókat; elmondják, hogy milyen alapanyagokból készülnek az igazán jó borok, amelyek az Európai Unió szabványainak is megfelelnek, valamint szó lesz a bor forgalmazásának mai trendjeiről is.

A fesztiválon különleges ételeket, italokat és konyhai kellékeket is vásárolhatnak a látogatók: olajok, nemzetközi fűszerek, mustok, mézes italok, szerbiai pálinkák töltik meg a standokat. A látogatókat és a kiállítókat a belgrádi mozi termében, azaz a "Kombank Dvorana"-ban várják mindkét nap 11 és 19 óra között, a belépő ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek