Jégtrónuson pózolt a nagymama, amikor egy hullám majdnem kivitte a nyílt tengerre

Vannak helyek, ahol már konkrét intézkedéseket is bevezetnek annak érdekében, hogy a turistákat megvédjék önmaguktól, legalábbis ami a fényképezkedést illeti. Rengeteg turista vállal teljesen felesleges kockázatot egy-egy jó képért, és van, amikor ebből tragédia is lesz. Szerencsés esetekben azonban az ijedtségen kívül más nem történik. Mint annak a hölgynek az esetében, aki majdnem kihajózott a nyílt tengerre egy nagyobbacska jégdarabon.

Az esetet a hölgy unokája osztotta meg a világgal a Twitteren, írja az artFido. A nagyi Izlandon utazgatott, amikor Jökulsárlón lagúnában, a tengerparton felfedezett egy trónhoz hasonló hatalmas jégdarabot. Mivel tetszett neki a dolog, ezért fel is kapaszkodott rá, majd miután elhelyezkedett, megkérte a fiát, hogy kattintsa el a szerinte tökéletesnek ígérkező fényképet.

Nem a nagymama találta ki elsőként a dolgot, errefelé kifejezetten népszerű megoldás a hatalmas jégdarabokra felmászva fényképezkedniForrás: Anget611/Pixabay

De épphogy a hölgy belemosolygott a kamerába már jött is a baj, pontosabban egy nagyobb hullám. A víz szépen felemelte, és magával lebegtette a jégtrónt, rajta a megrökönyödött, idős hölggyel. Mivel a víz nagyon hideg volt, így az fel sem merült, hogy a vízbe ugorjon. A hullámok azonban egyre beljebb és beljebb sodorták a nyílt víz felé, így végül szabályos mentőakcióval kellett kimenekíteni a kalandvágyó asszonyt a partra. Óriási szerencséjére épp a helyszínen volt egy szakképzett (floridai!) vízi mentő, aki végül partra hozta a pórul járt turistát.

Bár a nagyi megijedt, az izlandi kiruccanást nem szakította félbe, és még mindig a fagyos országban utazgat, ahol „szeretne minél közelebb kerülni a természethez" és élményeket szerezni, ahogy az unokája fogalmazott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek