Egy hely, ahol turistáknak fogadalmat kell tenni, hogy nem szelfiznek a vombatokkal

  A vombatok úgy néznek ki, mint a plüss mackók, és pont ezért váltak a Tasmaniaba érkező turisták kedvenceivé. Csakhogy az állatok annyira felkapottak lettek a szelfizők körében, hogy az életmódjuk teljesen felborult – írja a 021 szerb hírportál.

  A vombatok tényleg ellenállhatatlanok, de nyugalomra van szükségükForrás: Shutterstock / Készítette: Martin Pelanek

  A Tasmaniához tartozó Maria-sziget legnépszerűbb látványosságai lettek a kis erszényes emlősök – aki ott jár biztos, hogy legalább egy szelfit elvillant az édes szőrmókokkal. Legalábbis eddig így volt, a jövőben ugyanis már szigorúbban veszik a cuki állatok zaklatását. 

  A szigetre érkező turistáknak egy fogadalmat kell aláírni, amiben arról tanúskodnak, hogy tiszteletben tartják az élővilágot, nem szennyezik a természetet, és hagyják nyugalomban élni a vombatokat.   

  A szóban forgó állatok Ausztrália és Tasmania nagyobb erdőségeinek lakói. Külső megjelenése a medvefélékre emlékeztet: robusztus felépítésű, csökevényes farkú állat. Szőrzete igen dús, talpa széles és csupasz, karmai lapítottak és erősek, ásásra alkalmasak. A testhossza 70–110 cm, a kifejlett állatok testtömege elérheti a 35 kilogrammot is. 

  Vombat falatozás közbenForrás: Shutterstock / Készítette: Alec Walsh

  Mozgása lassú, nehézkes, és igen elszánt, céltudatos állatról van szó, akit igen nehéz szándékától eltéríteni. Ha akadály kerül elébe, azon fáradságot és időt nem kímélve hatol át. Tápláléka elsősorban kemény, szívós levelű fűfélékből áll, de kiásott gyökereket is szívesen fogyaszt. Fogai és karmai védekezésre is alkalmasak, de erre ritkán használja azokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!