Az írek szelfi padokkal védenék önmaguktól a turistákat

Egymást érik a halálos balesetek, miközben az emberek a tökéletes szelfit próbálják ellőni. Még egy lépés hátra és ott az épület széle, vagy épp a sziklaperem. Az nem is kérdés, hogy egy kép nem éri meg a veszélyt, de sokakat annyira elragad a pillanat heve, hogy nemigen figyelnek ilyen részletekre. Írországban viszont lehet, hogy most rátaláltak a megoldásra.

A Moher-szikláknál is gyakran egészen a peremig merészkednek a tursitákForrás: AS_PHOTOGRAPHICS/Pixabay

Az ír parlament mentális egészségért felelős minisztere, Jim Daly vetette fel, hogy mi lenne, ha szelfi padokat tennének a megfelelő helyekre, írja a Lonely Planet. Ha az emberek csak a padig mennek és nem tovább, akkor ott leülve is tökéletes lenne a kép, és elkerülhető lenne a baleset. Az olyan helyszínek, mint például a Moher-sziklák mágnesként vonnák a turistákat, ezért ide figyelmeztetéseket is ki kellett tenni, hogy az emberek ne mászkáljanak az instabil sziklaperemen.

A javaslat szerint a legfontosabb ír látnivalók mellé kerülnének ki a „szelfi padok", így az emberek mindig tökéletes szögből tudnák elkészíteni a következő Instagram bejegyzéshez nélkülözhetetlen fotókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek