Már a szomszédos Horvátországban is terjeszkedik az Airbnb riválisa

Új szállásokkal, árakkal és jogi háttérrel terjeszkedik az Airbnb  riválisa, a FaiBnB. A lakásmegosztó portálon már olasz, holland és spanyol lakásokat is lehet találni, de nemrég a szomszédos Horvátországban is megjelent.

Hvar, a horvát üdülőváros,Forrás: Shuttertock / Készítette: Xenia Chowaniec

A FairBnB célja, hogy minden legálisan működjön: egy tulajdonos, csak egy szállást adhat ki, tisztességesen fizetni kell az adót, ezáltal egy jogerős együttműködést szeretnének kiépíteni az állami szervekkel is.

A turisták itt is hasonló árakon találnak szállásokat, mint az Airbnb oldalán, de állítólag sokkal egyszerűbb és átláthatóbb módon fizethetnek, valamint a beregisztrált szállásadóknak is könnyebben követhetik a kötelező költségeiket - írja The Next Web-re hivatkozva a horvát Hrturizam turisztikai hírportál.

Az Airbnb 11 éve jelent meg, mint újfajta szálláshelyeket kínáló online piac. Az oldal azóta több mint 2 millió hirdetéssel rendelkezik a világ 190 országának 34 ezer városában. A FairBnB tulajdonosai szeretnék ezt túlszárnyalni, és megmutatni, hogy az ötlet jogszerűen is működhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek