Mezítlábas pilóták vezetik a gépeket a Maldív-szigeteken

Ha valaki a Maldív-szigetekre érkezik nyaralni, akkor jó eséllyel egy hidroplánon fogja befejezni az utazást. Itt jön képbe a Trans Maldivian Airways.

A társaságnak összesen 50 gépe és 200 pilótája van, akik kicsit eltérnek a megszokott sémától. Bár deréktól fölfelé pont olyan típusú egyenruhát viselnek, mint társaik szerte a világon, deréktól lefelé viszont sort és szandál egészíti ki az öltözéket, írja a CNN travel. És ekkor még visszafogottan néznek ki.

Ilyen géppel repülnek a mezítlábas pilótákForrás: www.transmaldivian.com

Repülés közben ugyanis a pilóták egyszerűen lerúgják a szandálokat, és mezítláb vezetik a gépet. „Igazán nagyon kellemes érzés" - jegyzi meg az egyik pilóta, Andrew Farr, aki Kanadát hagyta ott a ragyogó napsütésért. „Az én irodámból nyílik a legjobb kilátás a világon" – teszi hozzá.

A légitársaság járatai nem menetrendszerűen közlekednek, hanem az igényekhez hangolják az indulásokat. Mivel vízre szállnak le, ezért csak nappal repülnek, de még a tervezett felszállásoknál is közbeszólhat az időjárás. Mivel nincs kivilágított felszállópálya, ezért a nap korán indul. A legtöbb pilóta már reggel 4-kor talpon van, hogy ellenőrizze a gépet és 6-kor elinduljon az első útra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek