Íme a japán cseresznyevirágzás 2019-es dátumai

  Érdekes dolog a turizmus világában, hogy hol milyen természeti esemény vonzza a leginkább a látogatókat egy időszakban. Egyes országok vonzerejét a nagy hó adja, másoknál állatok vándorlása, megint másoknál a növények kivirágzása. Japán is ilyen, a cseresznyevirágzás itt legendás, évről évre turisták tízezreit vonzza a szigetországba.

  Ősszel borultak virágba a japán cseresznyefákForrás: shutterstock / Készítette 1000 Words

  Sokan persze gondban vannak, ha nem utazási irodák által szervezett útra mennek, hogy pontosan mikor érdemes menni. Ez persze függ az időjárástól, sőt a globális felmelegedéstől is, de azért évente közzéteszik még télen, cirka mikor borulhatnak virágba a cseresznyefák. Egy szép infografikát is leltünk erről a Facebookon, íme:

  Akinek neadjisten nem nyílna meg az ábra, annak szövegesen is leírjuk: a leghamarabb a legdélebbi, már-már szubtrópusi szigeteken kezdődik a virágzás, Fukuoka környékén március 20-án. Délen és Közép-Japánban is ezekben a napokban színesednek ki a fák, majd északabbra haladva árilis első napjaira, sőt májusra tolódik ez ki. A legkésőbb az északi Hokkaidón virágzik a fa, május 4-től.

  Japán a Travelón
  Legutóbbi japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül – saját bevallásuk szerint – olvasóink miket vennének szívesen át. Egyszer tavasszal épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, ezért végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket – ide kattintva ön is megnézheti ezeket. Végül pedig íme pár tipp, hogy ne menjen rá a gatyája egy japán útra!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!