Cseresznyevirágzás Japánban? Ekkorra foglalja repjegyét

  A japán cseresznyefák virágzása minden évben tömegeket vonz - nem csupán a helyiek közül, de a világ minden pontjáról. Aki az idén erre feni a fogát, már foglalhatja repülőjegyét attól függően, az ország mely részén szeretne a virágzásban gyönyörködni.

  A japán meteorológusok minden évben közzéteszik arra vonatkozó számításaikat, mikor borul fehér virágba a szigetország. A hosszanti elhelyezkedésnek köszönhetően a virágzás a szigetcsoport déli részén kezdődik majd. A sakura, azaz cseresznyevirág megnézéséhez mintegy ezer erre alkalmas helyet tartanak számon Japánban. Mivel a szezon kezdete erősen időjárásfüggő, a számításokat többször is finomítják. 

  A legtöbb nézőt érintő helyen, azaz Tokióban az idén várhatóan március 20-ától kerül sor a hanamira, azaz virágzásra, mely csúcspontját március 28-án éri majd el. Hokkaido szigeten, Japán legészakibb részén május 3-tól várják, hogy megjelenjenek a virágok. Kiotóban a kezdetet március 27-re teszik, a csúcsvirágzást április 4-re, ugyanezek a dátumok Oszaka esetében március 26. és április 3.

  Cseresznyevirágzás a Chiyoda-ku-nál TokióbanForrás: Flickr.com

  A meteorológiai szolgálat számtalan tényezőt vesz figyelembe a számítások elvégezésekor: a korábbi évek trendjeit és a tél, illetve a tavasz meteorológiai kezdeteit az adott évben. Mivel előfordul, hogy számításaikat módosítaniuk kell, akit érdekel, itt követheti nyomon az esetleges változásokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!