Ezekben a városokban találja a legolcsóbb görög szálláshelyeket

Görögországban egyre több kedvezőtlen törvény érinti a turistákat. Legutóbb például arról lehetett olvasni, hogy kitiltják az otthon csomagolt szendvicseket a görög strandokról. Egy másik cikkünkben pedig arról számoltunk be, hogy egyre borsosabb bírságok várnak a szabálytalanul közlekedő vagy parkoló autósokra a görög utakon. Mindezek ellenére talán még mindig Görögország az egyik olyan legnépszerűbb nyári úti cél (Montenegró mellett), ahol egy kis utánajárással és nem kevés szerencsével gazdaságosan nyaralhatunk. A Vesti Online szerb napilap segítségképpen három olcsóbb görög tengerparti várost emelt ki, ahol kilenc éjszakára 200 euróért lehet is lehet már szálllást találni.

Szkíathosz szigete

Skíathos egyik strandjaForrás: Wikipédia / Eleni Sagia

Szkíathosz évtizedek óta népszerű a turisták körében. A sziget tengerpartján több mint 60 homokos strand húzódik. A partokon fenyőerdők húzódnak, tehát árnyékból sincs hiány. A szigetre komppal lehet eljutni, és a helyi strandok beutazásához sem árt autót bérelni. Hogy jusson pénz a helyi utazgatásra, érdemes az olcsóbb szálláshelyek között keresgélni. Az apartmanok 9 éjszakára, főszezonban fejenként átlagban 200 euró, azaz kicsivel több mint 60 ezer forint körül mozognak.

Évia

Évia tengerpartja a magasbólForrás: wikipédia / készítette: Thaliapap

Athéntől mindössze 80 kilométerre, Évián a tengerpart mellett számos látványosság várja az utazót. A szigeten több hegy is húzódik. Így ha megunja a tengerparton heverészést, akkor elmehet túrázni is, vagy tehet egy városnéző sétát a közeli Athénban.

Lefkada

Egremni Beach, LefkadaForrás: Flickr/constant progression

Aktív éjszakai élet, a helyiek vendégszeretete és kellemes strand várja Lefkádan. A népszerű görög sziget utcáiban is olcsón kínálják a szálláshelyeket. Egy kis szerencsével ágyat fejenként 200 euróért 9 éjszakára még a főszezon kellős közepén is lehet találni - teszi hozzá a szerb lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek