Kitiltják a görög strandokról az otthon csomagolt szendvicset

  Sokan spórolnak azzal, hogy előre elkészített szendvicseket, kekszeket vagy egyéb otthonról hozott rágcsát visznek a strandra. Erre a jövőben nem lesz lehetőség a görög strandok többségén - írja az egyik szerb napilap.

  Görög frappé. Vajon jut majd erre is, ha már a szendvicset is csak egy helyi falatozóban vehetjük meg?Forrás: Desislava Lyungova / Shutterstock

  Az új határozattal főleg a népszerű strandokon élnek a görögök. Például Sithonia partjain már megjelent a tábla, pirossal áthúzott étel és ital-piktogrammal, amivel inkább a partmenti falatozókban költésre ösztönzik a fürdőzőket. Bár az ilyen kiírásokkal már korábban is lehetett egy-egy helyen találkozni Görögországban, mostantól egyre több üdülőhelyre lesz jellemző.

  Ha családdal indulnának a partra, legalább harminc euró mindig legyen a pénztárcában. A vízparti bárokban legalább 7, de akár 15 eurót is elkérnek egy lángosért, palacsintáért, gyrosért vagy pékárúért. Az üdítők pedig átlagosan 2 euróba kerülnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!