Könnyen rendszámtábla nélkül maradhat az autója Görögországban

Görögország kapcsán épp tegnap írtunk arról, hogy kitiltják az otthon csomagolt szendvicseket és az előre megvásárolt rágcsákat a strandokról. Ma pedig arról írnak a Vesti Online szerb híroldalon, hogy a jövőben szigorúbb büntetések várnak a szabálytalan sofőrökre a görög utakon.

350 euró alatt nem ússza meg, ha szabálytalanul vezet

A görög városok nyüzsögnek a szabálytalankodó sofőröktől. A tilosban parkoló autók, a piroson átsüvítő motorosok és a főúton sétálgató lakosok sem számítanak ritkaságnak a városokban. A rendőrök a görögök rossz közlekedési szokásai miatt szigorítottak be - ezzel pedig a mindennapos forgalmi káoszt szeretnék megszüntetni az utakon. A rossz hír az, hogy ezentúl az autóval érkező turistákra is szigorúbb szabályok vonatkoznak.

Közlekedési rendőr irányítja a forgalmat AthénbanForrás: Wikipédia / Jean Housen

Könnyen rendszámtábla nélkül maradhat az autója

Amennyiben tilosban parkol, ne lepődjön meg, ha tábla nélkül találja az autóját. Ez esetben a rendőrségen keresse a hiányzó tárgyat, amiért akár 350 eurót is elkérhetnek öntől. Ennyit kell fizetnie akkor is, ha gyereke nem a gyerekülésben ül. Ha pedig nincs az autójában tűzoltókészülék, akkor 70 euróval büntethetik meg.

Súlyosabb közlekedési szabálysértésért akár 60 napra is elvehetik a forgalmi engedélyt és az autóját. 

 Új fizetőkapuk is épülnek a görög utakon

Ezzel együtt drágul az autópályadíj is a jövőben - írja a szerb lap. Jelenleg Thessaloniki előtt építenek egy új kaput. A jövőben ezen a helyen is meg kell állni fizetni. A kapuk előtt több perces várakozást is kalkuláljon be az idejébe - hívja fel a figyelmet a lap. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek