Három gyönyörű vízparti nyaralóhely pár órányira a határtól

Egyre többen választanak maguknak az alapján úticélt, hogy az egyetlen hosszú hétvége alatt is tartalmas, de bejárható legyen. Itt a Travelón is többször ajánlottunk olvasóinknak ilyeneket, legutóbb például ebben a cikkünkben. Ezúttal azonban a Lonely Planet szerkesztője gyűjtött össze olyan helyeket, amelyek idén nyáron Európa legjobbjai között szerepelnek. 

Rovinjban kevés a szelfi-botos turista

A Lonely Planet utazási magazin szerkesztője például részben ezért is gondolja az idei választék egyik legjobbjának a horvátországi üdülővárost. A Budapesttől mindössze hatszáz kilométer távolságra fekvő tengerparti település emellett nyugodt pihenést ígér, és akár egy hétvége alatt is bejárható.

Rovinj a felkelő Nap fényébenForrás: Wikipédia / Valerii Tkachenko - Flickr

A gyümölcsökkel teli piacterekkel, a pasztell színű házakkal és az elegáns harangtoronnyal nem meglepő, hogy a gyönyörű horvát várost egykor a velenceiek is meg akarták szerezni maguknak. Ma a magyarok egyik közkedvelt úticélja. Amennyiben a lenyűgöző városban jár, töltsön el egy kellemes délutánt a kávézók egyikében, iszogatás közben nézze a horgászokat, vagy sétáljon egyet a hófehér ciprusi fenyőkkel telepített Zlatni Rt parkban. Rovinj régi épületeit és az egész város romantikáját szeretni fogják!

Fedezze fel a mesébe illő Bledi-tó látványosságait!

Szlovénia legszebb látnivalójáért mindössze 5 órát kell utazni a magyar fővárostól. A kék víz a tavat körülölelő fenyőknek ad tükörképet. A tó közepén pedig Bled-szigetet találja, amelyen a Mária mennybemenetele templom magaslik. Ahhoz, hogy megcsodálhassa a freskókban gazdag gótikus templomot, nem árt a jó kondíció, ugyanis 99 lépcsőfokot kell majd megmásznia.

A Bledi-tó közepén álló sziget egy igazi gyöngyszemForrás: Wikipédia /  Johann Jaritz

Ha a térségben jár, érdemes felkutatnia a dús növényzet mélyén bujkáló régi épületeket is. A fák között a régi épületek és titokzatos legendák is várnak önre.

Ha egy hosszabb utat is bevállal, irány Kotor!

A montenegrói város Budapesttől mintegy ezer kilométerre található, de megéri bevállalni a hosszabb utat. A vízparti környezetével és a hegyi hátterével olyan, mintha a norvég fjordok és a szép alpesi tavak közé csöppentünk volna.

A Kotori-öbölForrás: Wikipédia

A Kotor-öböl és a csillogó Adriai-tenger lenyűgöző – írja a brit újságíró. Nem véletlen, hogy a Bond film egyik epizódját is itt forgatták. A Kotor-régió természeti és kultúrtörténeti értékei ma az UNESCO világörökség listáján is szerepelnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek