Megnyílt a világ legmagasabb szállodája Dubajban!

Újabb rekord született Dubajban. Az Arany Keretnek is otthont adó legek városa nem nyugodott addig, míg a világ legmagasabb szállodája fel nem épült, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy csupán alig egy méterrel lett magasabb az új rekorder, mint a korábbi csúcstartó.

A 356 méter magas Gevora Hotel a legmagasabb a világon az olyan különálló épületek közül, amely szállodai szolgáltatásokat nyújt. Február 12-én jelentkezhettek be ide az első vendégek – írja a helyi The National magazin. A képeket kolléganőnk készítette.

A bal oldali torony a Gevora HotelForrás: Travelo

Ezzel a második helyre szorult a 355 méter és 77 emelet magas JW Marriott Marquis, mely 528 szobájával szintén az Emirátusokban található, a harmadik pedig jelenleg a 333 méter magas Rose Rayhaan by Rotana, mely fénykorában maga is csúcstartó volt. Így most a három dobogós szálloda mindegyike Dubajt gazdagítja. A mérést a járdaszinttől végzik, az épület talapzatától kezdve. 

A kilátás is megjárjaForrás: Travelo / fdora

Az új rekorder Gevora egy 75 emeletes aranytorony, mely csak hotelszobáknak ad helyet, ami pedig a szolgáltatásokat illeti: négy étterem, medence a tetőteraszon, luxus spa a 71. emeleten, fitneszklub és jacuzzi is van.

Dubajban rengeteg a látnivaló, a futtatóval felszerelt tevekórháztól a pingvintanodáig – ez maga a sivatagi Disneyland, melyet jó szívvel ajánlunk akár egy hosszú hétvégére is. Ha pedig adrenalinra vágyik, kocsizzon ki a városból, és száguldjon százharminccal a világ leghosszabb csúszópályáján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek